<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59762" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Абсурд в Петр...

Полицейски хеликоптер в Бразилия гони хора от плаж, като предизвиква пясъчна буря (видео)

27 Март 2020
0 2045

Полицейски хеликоптер в Бразилия предизвика пясъчна буря на плаж в опит да изгони плажуващите, които нарушават ограниченията, наложени от правителството заради коронавируса.

Инцидентът се е разиграл в петък на плажа “Галхета” в град Флорианополис, щата Санта Катарина, според местните медии, които публикуваха видео на случката.

Въпреки че Бразилия не е под национална карантина, Санта Катарина е под карантина от 17 март, като из цялата страна хората стават все по-разочаровани от това, че президентът Жаир Болсонаро не взема спешни мерки срещу коронавирусната криза.

От миналата седмица хората започнаха да чукат с тенджери и тигани заедно в знак на протест срещу бездействието на президента, а последните анкети показват, че популярността му намалява.

След като нарече вируса „нищожен грип“, заобиколен от „истерия“ във вторник, Болсонаро каза в сряда, че карантината на държавно ниво е катастрофално за икономиката на държавата.

Пишейки в “Туитър”, той изрази желанието си тези мерки да бъдат взимани.

“Ако компаниите не произвеждат, те няма да плащат заплати. Ако икономиката се срине, обществените работници също няма да получават нищо. Трябва да държим бизнеса отворен, но в същото време да направим всичко, за да запазим здравето на възрастните”, пише той.

Политически фигури като Дейви Алколумбре и други също разкритикуваха президента.

“Ние считаме позицията, изразена от президента, за несериозна, тъй като сега повече отвсякога, нацията очаква от президента повече прозрачност, сериозност и отговорност”, каза Алколумбре в изявление.

Голяма част и от коренното население на Бразилия се притеснява от разпространението на болестта и призова миньорите и други външни лица да напуснат тропическите гори на Амазонка.

Здравните експерти се притесняват, че болестта може да се разпространи още по-бързо сред племената, тъй като те имат слаба имунна система, заради недохранване и заболявания като хепатит В.

Досега Бразилия е регистрирала 46 смъртни случая от “Covid-19”, като общият брой на заболелите е 2247.

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции