<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57929" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Починалата от коронавирус жена и мъжът ѝ са били на празненство, преди да постъпят в “Пирогов”

12 Март 2020
0 14272

Съпрузите от село Василовци, които се оказаха първите заразени с коронавирус у нас, са били на честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, което се провело в град Лом, пише Дарик. Ден по-късно заминават при сина си в София и така попадат в “Пирогов”. В момента полицията издирва участниците в честването, разпитва ги и заедно със здравните власти ги поставя под домашна карантина.

Дъщерята на пострадалото семейство се е завърнала от Италия и вероятно е присъствала на юбилея, но понеже живее в друг регион, кметът на община Брусарци, в чийто състав влиза селото, няма информация дали е изследвана за COVID-19.

Първа жертва на коронавируса в България: почина жената, настанена в “Пирогов”

След новината, че 66-годишната жена от село Василовци е починала от коронавирус, а съпругът ѝ се намира в тежко състояние в “Пирогов”, от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана са направили незабавна дезинфекция на къщата на семейството и на района около нея.

По заповед на кмета на общината училищата, детските градини, читалищата и пенсионерските клубове в община Брусарци са затворени, като ваканцията е до 16 март включително. Забранено е провеждането на седмичния пазар в град Брусарци и на пазарите в селата от общината.

Общинската администрация е закупила маски за работещите в местната администрация и кметствата, за учители в училища и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други обществени организации. Закупени са също спирт, гелове за дезинфекция и други медицински материали, обяви Михайлова.

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции