<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=37590" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Санирането в...

Срещу 10 000 лв. гаранция пуснаха кипъреца, прегазил крадец в нивата си (видео)

23 Май 2019
0 6004

Срещу парична гаранция от 10 хиляди лева пуснаха на свобода кипъреца, който прегази крадец в нивата си в село Болярино, съобщава "Фокус".

 

 

КИПЪРЕЦ ПРЕГАЗИ С ДЖИП И УБИ РОМ, КРАЛ ЛЮЦЕРНА ОТ НИВАТА МУ КРАЙ БОЛЯРИНО (ВИДЕО)

 

 

Днес в съдебната зала Димитракис Пирилис каза, че съжалява за случилото се.

 

 

""

 

 

ФЕРМЕРЪТ, ПРЕГАЗИЛ КРАДЕЦА В БОЛЯРИНО: ОБИРАН СЪМ СТОТИЦИ ПЪТИ (ВИДЕО)

 

 

Апелативният съд в Пловдив отмени определението на Окръжния съд, с което Пирилис бе оставен зад решетките, и определи парична гаранция от 10 000 лева. Прецедент бе, че днес прокурорът по делото Светлозар Лазаров също поиска по-лека мярка подобно на адвокатите на кипърския бизнесмен. 

 

 

"Бих искал да изразя дълбокото си съжаление за случилото се. Никога не съм желал нещо подобно да се случи. Чувствам се унижен. Обичам ромите, уважавам ги. Дори жената, с която съжителствам, е от ромски произход", каза още Пирилис пред съда.

 

 

 

""

 

 

Той помоли съдиите да го пуснат под домашен арест или да му наложат по-лека мярка. Обясни, че до края на май трябва да декларира животните си. Пропускайки този срок, ще загуби голяма сума пари, а няма кой да му помогне. „Отново подчертавам, че не съм направил нещо умишлено. Няма да се изморя да повтарям колко много съжалявам”, каза кипърецът.

 

 

Защитниците му Константин Давчев и Съби Узунов отново подчертаха, че бизнесменът живее в България повече от 17 години и няма данни той да се укрие или да извърши друго престъпление. „Той е бизнесмен. Развива бизнес у нас дълги години. Гледа над 600 животни и обработва хиляди декари. Дава хляб на над 40 работници. В момента няма кой да им плати заплатите, тъй като само той има достъп до банковите сметки. Към момента е повдигнато много тежко обвинение, но тепърва предстоят разпити и събиране на нови доказателства”, заяви Давчев.

 

 

""

 

 

След кратко заседание съдът реши да освободи Пирилис срещу парична гаранция от 10 000 лева. Според магистратите бизнесменът няма да се укрие или да извърши друго престъпление. Председателят на съдебния състав посочи, че предстои разследващите органи да проверят всички обстоятелства, но към този момент има разколебаване по отношение на правната квалификация на деянието, като е много възможно в престъплението да няма умисъл.    

 

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции