<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Безразсъден ...

Стотици хора бяха блокирани във верижната катастрофа на "Тракия"

31 Декември 2016
0 14390

Катастрофа с 25 коли затвори магистрала “Тракия“ снощи. Тежкият пътен инцидент принуди хората да използват обходните маршрути. Стотици хора прекараха нощта на пътя, докато чакат да бъдат изчистени две отсечки – Карнобат-Айтос и Айтос-Ветрен, където също аварираха два товарни камиона още преди полунощ на 30 декември.

 

Към момента ситуацията на магистралата все още е тежка и не се очаква да бъде отворена преди 14 часа на 31 декември. Властите все пак успяха да евакуират голяма част от бедстващите хора до 9 часа в събота. Някои са настанени в хотели в Бургас, други – в сгради на пожарната и в детски градини в Айтос. Подсигурена им е храна, пише mediapool.bg. Продължава разчистването на пътищата в област Бургас.

 

Сутринта на 31 декември е била пробита “тапата“, образувала се на пътя Карнобат-Айтос, което е позволило постепенното изтегляне на хората.

 

Премиерът в оставка Бойко Борисов каза, че около 500 коли и един автобус са били блокирани, Той свика посред нощ Кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии. Борисов призова блокираните по пътищата хора за търпение и обясни, че “такива метеорологични условия не са често срещано явление”.

 

ВЕРИЖНА КАТАСТРОФА ЗАТВОРИ МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ"

 

По думите му полицаи са вървели кола по кола и са разпитвали за нуждите на хората. В акцията са участвали хиляди служители на МВР. Осигурени са били два хотела в Бургас и автобуси, които да превозят хората на безопасно място.

 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ посъветваха да се тръгва на път от и към Бургас само в краен случай и с автомобил, пълен с гориво и заредени мобилни телефони. За Бургас може да се използва обходния път Ямбол-Средец-Бургас, но и там ситуацията е подобна. Пътят за Бургас, който минава през Варна също е затворен. Остават затворени проходите Ришки, Котленски, Айтоски, Обзорски, Троян-Кърнаре. Петрохан е отворен за коли.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции