<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56895" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Харви Уайнстийн е осъден за изнасилване

24 Февруари 2020
0 227

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн бе признат за виновен по обвинения в изнасилване, съобщава Гардиън. Все още не е ясно за какъв срок ще влезе в затвора, тъй като размерът на присъдата му не е определен. Жури от седем мъже и пет жени във Върховния съд в Ню Йорк обаче го призна за виновен. Уайнстийн бе арестуван в съдебната зала и ще чака определянето на присъдата в ареста.

 

Харви Уайнстийн ще плати 25 милиона на жените, обвинили го в сексуално посегателство

 

Според съдебното решение Уайнстийн е признат за виновен в насилствен орален секс със своя служителка през 2006 г. За това престъпление той може да получи минимум 5 и максимум 25 години затвор. Той бе осъден и за второ изнасилване – в хотел в Ню Йорк през 2013 г., за което може да бъде осъден на до 4 години затвор. Освен това Уайнстийн ще бъде регистриран като сексуален престъпник. Той бе оневинен по други три обвинения.

 

Прокурорът на Ню Йорк за Харви Уайнстийн: Никога не сме виждали нещо толкова покварено (видео)

 

Адвокатите му обявиха, че ще обжалват. Според тях Уайнстийн е приел е решението и се е държжла мъжки.

 

Междувременно от прокуратурата поздравиха жертвите му за куража и смелостта да разкажат какво им се е случило.

 

Тарантино: Знаех достатъчно за Харви Уайнстийн, можех да направя повече

 

Многобройните свидетелства за посегателствата на Уайнстийн вдъхновиха световното движение #Metoo, добило популярност преди три години. Жени от целия свят разказаха как са станали жертви на сексуално насилие, а действията им предизвикаха световен отзвук.

 

Видео показва флирт на Харви Уайнстийн с негова обвинителка

 

Световноизвестният продуцент Уайнстийн се радваше на завидна кариера преди посегателствата му станат публично достояние. Той е участвал в създаването на някой от най-популярните филми в Холивуд през изминалите десетилетия. Проекти, продуцирани от неговата компания Miramax, са спечелили общо 81 награди Оскар в различни категории. Много от жените, оплакали се от Уайнстийн, твърдяха, че той е използвал положението си, за да ги изнудва. Сред тях са световноизвестните актриси Гуинет Полтроу, Ума Търман, Мира Сорвино, Салма Хайек, Дарил Ханна, Ашли Джъд и други. От Уайнстийн се оплакаха и много негови служителки.

 

Източник: Гардиън

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции