<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56332" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мартин Скорс...

Ще има и други наказани от САЩ за корупция, предупреди Херо Мустафа (видео)

10 Февруари 2020
0 994

Ще има и други наказани от САЩ за корупция, предупреди посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, цитирана от бТВ.

 

 

“Забраната, която САЩ обявиха миналата седмица, беше първа, а не последна. Надявам се хората да виждат това като първата стъпка”, коментира още Мустафа след като участва в кулинарна демонстрация на американско говеждо месо в София. Тя посочи, че между България и САЩ има много успешен стратегически диалог.

 

 

ОБВИНЕНИЯТ ОТ САЩ БЪЛГАРИН ЗА УЧАСТИЕ В “СЕРИОЗНА КОРУПЦИЯ” Е СЪДИЯ АНДОН МИТАЛОВ

 

 

Ще има и други наказани от САЩ за корупция, предупреди Херо Мустафа (видео)

 

 

Миналата седмица Държавният департамент на САЩ санкционира съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов, който позволи на обвинения в шпионаж председател на сдружение “Русофили” Николай Малинов да пътува в Русия. Миталов и семейството му нямат право да влизат в САЩ, тъй като “той е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България” Херо Мустафа коментира, че България има важна роля на Западните Балкани и затова на посещение у нас е помощник държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Матю Палмър.

 

 

ОБВИНЕНИЯТ ОТ САЩ В КОРУПЦИЯ АНДОН МИТАЛОВ СЕ ПОЛЗВАЛ С ДОБРО ИМЕ, СПОРЕД ШЕФКАТА НА СПЕЦСЪДА (ВИДЕО)

 

 

В понеделник Палмър се срещна с премиера Бойко Борисов. Двамата са обсъдили също европейската и евроатлантическата интеграция на Западните Балкани. “Надеждната перспектива за присъединяването им към ЕС и НАТО остава ключов двигател за положителна трансформация в региона”, посочил министър-председателят Бойко Борисов. Той добавил, че интеграцията на Западните Балкани следва да продължи да е основана на собствените им заслуги в изпълнението на критериите при върховенството на закона, борбата с корупцията, свободата на медиите и правата на малцинствата. 

 

 

Източник: бТВ

Снимки: BulFoto

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции