<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56557" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски войник ...

Амстердам може да забрани продажбата на марихуана на чужденци

14 Февруари 2020
0 405

Амстердам може да забрани продажбата на марихуана на чужденци. Това може да намали с близо една трета чужденците, които посещават града, за да пазаруват в т.нар. кoфишопове. Идеята е на кмета Фемке Халсема, която търси политическа подкрепа, за да спре намали туристопотока в Амстердам, пише Daily Mail.

 

 

 

Амстердам може да забрани продажбата на марихуана на чужденци

 

 

Градът отдавна се бори с огромния брой туристи като дори беше спряна рекламата на атракциите в града. Дом на близо 1 милион души, Амстердам привлича над 17 милиона  туристи годишно. Според проучване 34 на сто от всички посетители на района Сингел, в който е Кварталът на червените фенери, биха идвали по-рядко в града, ако им бъде забранено да купуват канабис. 11 на сто изобщо не биха посетили отново града. Сред анкетираните от всички националности 40% заявиха, че повече няма да използват “хашиш или трева” при посещенията си, ако такава забрана бъде наложена.

 

 

ЕВРОПА Е НАДРУСАНА: КОЛИЧЕСТВОТО НА ПОТРЕБЯВАНИЯ КОКАИН ДОСТИГНА РЕКОРДНО РАВНИЩЕ

 

 

Според доклад, озаглавен „Другата страна на Амстердам“, градът се превръща в сигурно убежище за потребители на по-твърди наркотици и измамници.

 

 

Амстердам може да забрани продажбата на марихуана на чужденци

 

 

Кметът предлага още от 1 април да бъдат забранени туристическите обиколки в Квартала на червените фенери, които били „неуважителни към проститутките, които легално вършат своята работа“. Полуголите проституки по витрините често са снимани без тяхно разрешение или са подложени на тормоз, смятат още властите.   „Третирането на сексуалните работнички като туристическа атракция е науважително“, каза заместник-кметът на Амстердам Виктор Еверхард.

 

 

Източник: Daily Mail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции