<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42629" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момченце с же...

Багер съсипа плаж в Созопол, за да прави дига от пясък (видео)

22 Ноември 2019
0 1152

Камери заснеха как багер руши един от плажовете в Созопол, за да изгради защитна дига. Концесионерът на плажа е решил да се изгради такава, пише Клуб Z.

 

Това предизвика гнева на местните хора, които събират подписка за спиране на дейностите на плажа. Жителите на града се притесняват, че копаенето може да увреди безвръзвратно местността.

 

 

""

 

 

От репортаж на бТВ става ясно, че дигата е почти изградена. Тя се намира точно до морето и е висока почти 3 метра.

 

На много места по морето това се прави по желание на собствениците на заведения, които по този начин се опитват да ги защитят от зимните бури.

 

Багерът е спрял да работи веднага, след като е забелязал камерите. 

 

Междувременно се оказва, че новият кмет на Созопол Тихомир Янакиев също е срещу проекта. Той обясни, че вече е изпратил запитвания до "Басейнова дирекция" и до РИОСВ за проверки, но от инспекцията са казали, че това не е в техните компетенции.

 

Представител на концесионера пък каза, че няма нищо нередно в дейността на багера, но тъй като такава дига се издига за първи път – хората "са малко притеснени".

 

От Министерството на туризма са обяснили, че нямат отношение към казуса, както и кметът, тъй като плажът е изключителна държавна собственост. Все пак се очаква ресорното ведомство да направи проверка.

 

Във видеото на бТВ по-горе можете да видите как багера копае созополския плаж.

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции