<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61684" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Фондът на ф...

Румен Радев: “Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е сега” (видео)

14 Април 2020
0 1627

“Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е това в момента. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва”, обяви президентът Румен Радев, цитиран от бТВ.

Днес той беше в Трявна, където посети оръжейния завод „Емко“.

„Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки няма да я превърне в истина. Заедно със здравните мерки трябва да има адекватни социално-икономически мерки и то по три много важни критерия: да бъдат навременни, да бъдат достъпни, да бъдат безвъзмездни“, посочи държавният глава.

Според него, свалянето на ограничителните мерки не трябва да става изведнъж. Той апелира и за ясен план за постепенно излизане от извънредното положение.

„Ако нещо може да компрометира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се опитват напоследък да ни внушават, а липсата на убедителни, навременни социални и икономически мерки. Тяхната липса води до обезверяване на хората“, заяви Радев. 

Междувременно от ръководството на оръжейното предприятие „Емко“, където работят 630 души, обявиха, че не искат помощ от държавата, а настояват тя да не им пречи да изнасят продукцията си.

Източник: бТВ

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции