<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61837" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Борисов и Ананиев: Започва масово тестване на българските граждани (видео)

15 Април 2020
0 5592

„Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да обхванем по-голяма част от населението на България. Имаме 20 000 PCR теста, очакваме още доставки и дарения. Това е пътят, по който ще вървим – масово тестване”.

Това обяви здравният министър Кирил Ананиев, който днес пристигна в Банско с премиера Бойко Борисов на проверка в поликлиниката на града.

Бойко Борисов: Задачата ми е да запазим българите живи и здрави (видео)

Той добави, че по сметката на здравното министерство от дарения вече са събрани над 4 милиона лева. Те ще бъдат използвани и за предпазни средства, и за тестове.

„Днес излезе докладът на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, в който се посочва, че България, благодарение на тези мерки, които предприе, е на първо място по най-малък брой заболели и на трето място на починали на 100 000 души”, каза Ананиев.

“Господ иска от мен да ви запазим”, каза на свой ред премиерът.

“В Банско видяхме, че има предпазни средства. Хората работят. Ще идем да видим дървопреработващите предприятия как се развиват. Дано догодина курортът е пълен. Няма по-важно от това да ви запазя здрави”, коментира Борисов.

Със заповед на здравния министър, напускането на областните градове по време на великденските празници – от Разпети петък до понеделник, ще бъде забранено. Такава вече е издадена.

Пазарите пък ще работят и в четвъртък, след това ще останат затворени за три дни и в понеделник отново ще може да обслужват клиенти.

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции