<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60729" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Болсонаро смени позицията си, обяви ден на молитви за “освобождение от злото” на коронавируса

05 Април 2020
0 973

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че ще обяви тази неделя за ден на молитви и пости в отговор на епидемията от коронавирус, като насърчи гражданите да призоват Бог, който да „освободи Бразилия от злото“.

Десният популист, известен като “Тръмп на тропиците”, се срещна с евангелистки пастори в петък в официалната си резиденция в Бразилия, където предложението беше направено и прието.

“С пасторите и религиозните лидери ще обявим ден на молитви и пости, за да може Бразилия да се освободи от това зло възможно най-скоро”, обяви той впоследствие.

Подобно на американския си колега, с когото той също е поддържал връзка тази седмица, Болсонаро е под обстрел от страна на обществото, за омаловажаване на кризата, наричайки вируса “просто грип”, въпреки че неохотно обяви извънредно положение на 3 февруари и се противопостави на съветите за социално дистанциране.

Болсонаро смени позицията си, обяви ден на молитви за &#8220;освобождение от злото&#8221; на коронавируса

Също като Доналд Тръмп, изглежда, че Болсонаро е поставил приоритета за предотвратяване на икономически срив над общественото здравеопазване, след като обеща да донесе растеж и просперитет на страната, както и да извади милионите хора в Бразилия от бедността, когато встъпи на власт през 2018 г.

Решенията на президента дадоха възможност ситуацията да се усложни още повече, след като броят на смъртните случаи от коронавирус скочи от 299 на 359 в петък, като до момента там са диагностицирани 9 056 случая.

„Бразилия е в сериозна криза. Силите на злото се издигат срещу богобоязливия президент и семеен защитник. Неделя ще бъде ден на пости“, написа конгресменът Марко Фелисиано в “Twitter”, като отговор на съобщението на Болсонаро.

„Имаме двама врагове: вирусът и президентът – аз наистина не знам кой е по-лошият“, сподели също д-р Джамал Сюлейман, експерт по инфекциозни болести от Института по инфекции “Емилио Рибас” в Сао Паоло.

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции