<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60714" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Управляващите предложиха глобите за нарушаване на извънредното положение да се намалят от 5000 на 1000 лв.

05 Април 2020
0 2160

Актуализацията на бюджета влиза на второ четене в парламента, a също така се променя и Законът за извънредното положение, като управляващите предлагат намаляване на глобите, които да станат от 5 хиляди на 1000 лева.

Предложено е и за периода от 13 март 2020 г., до отмяната на извънредното положение, държавната субсидия по Закона за политическите партии да не се дължи. Промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение са във връзка с неговото удължаване до 13 май.

“Със законопроекта ще се поясни, че държавните и местните органи, включително и институциите, не спират своята дейност и проължават да работят при спазване на всички законови изисквания и при съобразяване на въведените противоепидемични мерки. Законът дава възможност на органите и институциите да организират гъвкаво своята дейност“, пише “Фокус”.

Законопроекта предлага актовете, с които министърът на здравеопазването въвежда временни мерки и ограничения във връзка с извънредното положение да подлежат на предварително изпълнение. Той също предлага да не се спират срокове по Закона за обществените поръчки и концесионни процедури, като откритите производства и процедури да бъдат завършени.

Текстовете предвиждат да спрат да текат само давностните срокове, предвидени в нормативни актове, с изтичането на които се погасяват права на частноправни субекти.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции