<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60699" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отказват да и...

Българи са блокирани на италиански круизен кораб вече близо месец (видео)

05 Април 2020
0 3095

Българи, работещи на луксозен круизен кораб в Средиземно море, на който бяха установени множество случаи на коронавирус, са блокирани на него вече близо месец, тъй като не могат да се приберат у нас заради отменените полети.

Сред тях е и Атанас Ловчинов – музикант, който допреди месец пее и свири за пасажерите на луксозния круизен кораб “Коста Диадема”, но вече повече от 20 дни не е напускал кабината си. На широката публика Атанас е познат от забележителното му участие в шоуто “X Фактор” у нас през 2014-та година.

Българи са блокирани на италиански круизен кораб вече близо месец (видео)

“Когато вече епидемията се разрасна доста, бяха свалени пътници и започнахме преминаване през Средиземно море”, разказва Атанас.

Корабът обикаля около бреговете на Италия няколко дни, но единственото пристанище, което го приема, е това в град Пиломбино, където са направени тестове на екипажа.

“Българите, които се намираме тук, сме с негативен резултат и нямаме COVID. Построиха един палатков лагер, медицински, направо полева болница, защто над 200 души получиха положителни проби”, сподели музикантът и допълва, че линейки постоянно изнасят хора от кораба.

Всички полети са отменени и Атанас успява да се свърже с консулството ни в Италия, като оттам му казват, че чартърни полети има, но агенцията, която притежава кораба, трябва да плати за тях.

“Вероятно в момента, заради финансови проблеми, не искат да плащат тези полети, а се опитват да ни изкарат с автобуси, което както обясни посланик Тодор Стоянов, е доста сложно”, обяснява Ловчинов.

От външното министерство споделиха, че посланикът ни е в контакт с круизната компания, която търси автобуси, за да се извозят хората на борда.

Атанас определя ситуацията, в която се намира той и още 11 наши сънародници като “капан”, притеснявайки се, че скоро е възможно и те да се разболеят от Covid-19.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Petio Kosev

    05 Април 2020

    Ако е необходимо да им съберем 10 000 000 евра, КАЗВАЙТЕ. Все пак някак си трябва да се преживява в трудни времена

Реакции