<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60653" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 5000 души се ре...

Бойко Борисов: Мерките срещу коронавируса няма да се разхлабват (видео)

04 Април 2020
0 10643

Мерките срещу разпространението на COVID-19 няма да бъдат разхлабвани, тъй като включително Световната здравна организация (СЗО) за излезли с категорична позиция, че това не трябва да се прави към момента.

Това обяви премиерът Бойко Борисов при представянето на Националната информационна система за борба с коронавируса.

По повод критиките на президента Румен Радев от вчера за ефекта от взетите мерки в ситуация на извънредно положение, Борисов посочи, че СЗО е решила спора, като официално е признала, че социалната изолация трябва да продължи.

СПЕЦИАЛНО МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА КОРОНАВИРУСА ЩЕ ПОМАГА ЗА ПОВЕЧЕ КОНТРОЛ ВЪРХУ ХОРАТА ПОД КАРАНТИНА

По време на представянето на новото мобилно приложение свързано с коронавируса, което ще бъде пуснато в най-скоро време и ще улесни работата на граничните полицаи и престоя на българите завръщащи се от чужбина, здравният министър Кирил Ананиев подчерта, че забавянето на предоставянето на електронни здравни карти, направления, рецепти и регистри не е по вина на ведомството.

По думите му е имало проблем със спазването на процедурата, свързана с изпълнението на Закона за обществените поръчки. Той също така заяви, че от Китай вече са поръчани 1 млн. маски тип КН95, предназначени за хората, работещи на първа линия.

Поръчани са също и 1 млн. маски тип FFP2, които ще бъдат разпределени в отделните здравни инспекции и отделения.

Източник: BTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции