<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32263" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брокер на нед...

Кой проверява отсъствията в гимназията по текстил?

11 Октомври 2018
0 7822

Скъпи приятели, разказахме ви за професионалната гимназия по текстил и кожени изделия в София, в която учениците не стъпват, но учебният процес върви без тях. Отсъствия често не им се пишат, а бележките, с които ги извиняват, не се пазят. Едновременно с това на книга броят на учениците расте, а държавната субсидия за училището се увеличава. Според директорката проблем няма, въпреки че учителите стоят в празни класни стаи.

 

Влади Василев се опита да разбере дали някой изобщо контролира учебния процес. По закон това трябва да е регионалното управление на образованието (РУО). Гимназията се проверява от старши експерт Златка Иванова. Тя обаче заяви, че през тази година проверка за отсъствието на ученици не е правена, защото нямало такава заповед.

 

На съвсем друго мнение е шефката на РУО Ваня Кастрева. „От 2016 г., което до този момент са две учебни години, в това училище са направени 23 проверки по различни сигнали.”, каза тя.

 

Противоречието между Иванова и Кастрева така и не се изясни. Първата твърди, че през тази година не е издавана заповед да се проверява присъствието на учениците, а втората – тъкмо обратното.

 

„Това, на което моите колеги са се натъкнали по време на проверките, е, че често те закъсняват за часовете”, обясни Кастрева и допълни, че вече редовно се пишат отсъствия.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции