<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Българка изоставя работата си, за да се грижи за 200 сираци в Уганда (видео и снимки)

16 Февруари 2020
0 3405

Българката Йоанна Шопова напуска работата си във фирма за топлинно счетоводство, за да се грижи за деца в сиропиталище в Уганда, предаде Нова Телевизия

 

 

Българка изоставя работата си, за да се грижи за 200 сираци в Уганда (видео и снимки)

Снимка: Facebook

 

 

Преди 2 години тя попада в сиропиталище в централна Уганда на 150 километра от столицата Кампала. Запознава се със Семпала Али, който се грижи за 200 деца-сираци с помощта на 13 вдовици. От този момент Йоана застава до него.

 

 

„Средствата ги осигуряваме ние от България с нашите спонсори. Местността е наистина един от най-бедните райони в Уганда. Няма достъп до болници, няма достъп до големи магазини. Там болести като СПИН доста върлуват”, казва Шопова.

 

 

 

 

Тя създава фондация в България и започва да набира средства за децата в Уганда. Много скоро се оказало, че дори у нас се намират хора, които да подкрепят каузата на африканските деца.

 

 

БЪЛГАРИ СПОНСОРИРАТ ОБРАЗОВАНИЕТО НА СИРАЦИ В УГАНДА

 

 

Спонсорството на месец за едно дете, обяснява Йоанна, е в размер на 25 долара. Средства, напълно достатъчни да покрият всичките му нужди. Децата от Уганда виждат Йоанна като ангел. Първият бял човек, когото те срещат, прави така, че за две години почти всички тръгват на училище. Събират се средства за сонда, която осигурява питейна вода в сиропиталището, на едно от децата се извършва скъпа животоспасяваща операция, а в момента предстои строежа и на нова, по-голяма сграда.

 

 

 

Източник: Нова Телевизия.

Снимка: StudyAbroad

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции