<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=6788" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вестник "168 часа"

08 Септември 2014
0 287

Герасим Георгиев Геро

"Писна ми от празници. Загуба на време и вкарване на много пари. Българинът през пет дена иска да има празник. Яде като за последно, купонясва като за последно. После се чудим защо нямаме пари", заявява в характерния си безцеремонен стил Герасим Георгиев-Геро на въпроса как е изкарал празниците. Геро е новият водещ в "Господари на ефира", а хората вече добре го познават от ролята му на Карфиол Петров в "Пълнa лудница: Пренареждане", където се изявява като собственик на телевизия. Преди време артистът водеше и предаването "Горчиво".
 Тази година Герасим Георгиев празнува със семейството си, но има малко време за изява на тежките софри. Работата здраво го е притиснала.
 "Репетиции в театъра, а сега и изявите ми в "Господари на ефира". Напоследък програмата ми е бетон. Няма лошо. Така е по-добре. Ако на 36 години не бачкам, кога ще се работи. Не работя здраво само за парите. Трябва да ми предложат умопомрачителна сума пари, за да се захвана с нещо, което не харесвам. Слава Богу, съм един от щастливците, които са превърнали хобито си в работа.

 Жив късмет си е, че ме поканиха и в телевизията. За "Пълна лудница: Пренареждане" ме избра режисьорът Емил Бонев. Беше обикалял представления, за да търси нови попълнения за шоуто. Един цветен ден ми се обадиха да ми обяснят кога започват снимките. Все пак имах и опит от работата си в "Горчиво"", разказва Геро. Той печели слава с участието си в шоуто, в което брачни двойки показват колко точно знаят един за друг.

 "В личния си живот си падам малко борсук. По време на репетиции и работата в телевизията изприказвам толкова много, че у дома ми се ще да помълча. Мъча се да бъда добър баща и съпруг. Бракът винаги е старание и преодоляване на трудности. Жена ми е по майчинство. Да не отваряме темата за децата, че ще се ядосам много. Държавата ни има нулева социална политика.

 Преди да се захване с воденето на "Господари на ефира", Гeро е чест "гост" в предаването. Повечето му изпуснати реплики в "Горчиво" влизат в сценариите на комедийното шоу.
"Бил съм от двете страни на барикадата. И не мога изобщо да си обясня поведението на тези колеги, които се сърдят и нацупват на това, че грешките им са осмети в национален ефир. Аз и за секунда не съм се разсърдил на коментар на "Господари на ефира" по мой адрес. Това все пак е неразделна част от професията, защо да го правиш на въпрос. Дори в последния сезон на "Горчиво" често спорех с Къци Вапцаров да не режем грешките и гафовете. Това прави едно предаване живо, друго всичко е някакъв монтаж", продължава Гeро. Пред себе си той има показателни примери като осмиването на гафове – носи позитиви и слава.
 "Погледнато реално, кой е професор Вучков, ако не беше "Господари на ефира". Коя е депутатката Калинка, ако не беше "Господари на ефира". Професорът нали е широкоскроен човек. Защо не приеме шегите като черен пиар, а се сърди? Ако не са "господарите", телевизия Скат кой ще я гледа. А половината водещи станаха национални герои. И все пак се оплакват", продължава Геро. Той не крие, че работата му в новия дует с Малин Кръстев има трески за дялкане.
"Всяка двойка водещи си има собствен стил. В момента трябва да намерим стила на водещи и общата шега. Първите пет – шест предавания напипваме, търсим. Правим гафове непрекъснато. Но няма как иначе, това прави едно предаване живо и раздвижено. Не само у нас е така, такъв е и световният опит. Няма да забравя едно предаване на Андриано Челентано. Водещият излезе на сцената, бендът засвири, а той започна да пее фалшиво. Той спря песента, каза: "Извинете, пея фалшиво", след което бендът засвири отново. Предаването беше на запис. Могло е тази неприятна случка да я изрежат хиляда пъти и да я монтират наново. Но са избрали да остане така", обяснява Геро. Той си има собствено мнение и относно риалити форматите, които заливат родните телевизии от години.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции

  • Подобни