<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=6787" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вестник "24 часа"

08 Септември 2014
0 368

Адреналинките не се снимат голи и не ходят на чалга

Кои са тези момичета, на които им е забранено да се снимат голи? Ако стъпят в чалга заведение, трябва да плащат солидни глоби. Ухажват ги най-богатите мъже. А животът им е розова мъгла и пеперуди.
Същите тръгват от нулата и само за една вечер в националния ефир придобиват статута на миски. Те, естествено, са хубавите адреналинки.
Престижната професия я има само в две държави. В Италия и у нас.

ИМЕТО

В страната на Ботуша обаче ги наричат “велине”. Идва от велина – журналистически термин, който означава новина, съобщена от печатна агенция. Когато италианският формат на шоуто тръгва през 1988 година, работата на момичетата е съвсем друга. Тогава с всеки танц тамошните велине са донасяли на водещите лист с новини.
“В българския език няма аналог на тази дума”, казва продуцентът на “Господари на ефира” Джуди Халваджиян. Преди осем години той получава пълните права за шоуто лично от неговия идеолог Антонио Ричи, с когото са и близки приятели.
Така на Джуди се пада тежката задача да сформира екип и да измисли как точно да се казват българските велине. Затова събрал сценаристите на една маса, като всеки трябвало да даде по няколко варианта. “Най-много ми хареса думата адреналинка. Дори и не помня кой точно я измисли. Но със сигурност звучи по-добре от велине”, казва сега продуцентът.
Що се отнася до името адреналинка, някои запознати твърдят, че то идва от тогавашния рекламодател на предаването. По онова време генерален спонсор на “Господари на ефира” е “Еврофутбол”. А мотото на кампанията им е “100% адреналин”.

МАНДАТЪТ

На зрителя винаги му се струва, че старите адреналинки са незаменими. “Оо, тези не ми харесват. Предните танцуваха по-добре”, казва всеки втори човек пред екрана. И така до следващия път. Оказва се, че форматът на шоуто е такъв – момичетата се сменят на няколко години.
Италианските велине се заменят на всеки 2 години. Досега в шоуто са танцували точно 17 двойки. Когато се обяви кастинг, на него се явяват над 10 000 момичета. Конкурсът продължава цяло лято. А победителките стават едни от най-ухажваните и популярни лица в телевизията.
В България пазарът е много по-малък. Затова момичетата се сменят на всеки 3 г. Изключение са Яна и Жана. Те танцуваха в национален ефир цели 4 г. А интересът към тях от страна на зрителите и медиите е най-голям според Джуди. Точно двете бяха избрани на голям кастинг по италианския тертип – цяло лято измежду хиляди момичета. За избора на последните две – Веси и Ваня, продуцентът не организира такова събитие заради кризата. В момента и двете лекуват контузии и не са в ефира на Би Ти Ви. Замества ги блондинката Алекс. Тя танцуваше и на мястото на Яна, която забременя малко преди да изтече договорът й с “Господари на ефира”.
“Надявам се да направя мащабен конкурс през 2013 година”, каза Халваджиян. Той има богат опит в тази сфера и твърди, че в България не е като в Италия. Тук все има някой, който да не е разбрал точно за какво става дума. Явяват се и толкова атрактивни кандидат-адреналинки, че някои от тях изобщо нямат реална преценка за себе си. Желанието е много по-голямо от възможностите. В този смисъл, Джуди още си спомня за едмо момиче, което изобщо не можело да танцува, но казало пред журито, че ще направи всичко възможно, за да стане адреналинка. Интересното било, че имала и златен зъб.

ТАНЦЪТ

Италианските велине имат само един танц. Така момичетата танцуват с една и съща хореография поне месец, и то на една и съща песен. Ако това го причинявахме на българския зрител, нямаше да ни изтърпи дълго, казал Джуди на италианците.
Тук нещата не са така. Българинът е по-капризен. Затова първите адреналинки Теди и Ени имат цели три танца на вечер. Сега са ги ограничили на два.
Форматът си има изискване и каква да е музиката. Това трябва да е някое комерсиално поп парче.

СЪДБАТА

“Опитваме се да им изградим образ не само на красиви момичета, които танцуват добре, а и да се държат възпитано и да служат за пример”, казва техният продуцент. “Е, от време на време се получават недоразумения с разни видеоклипове, но това са нещата от живота”, добавя Джуди.
Факт е, че той иска да им изгради изцяло позитивен имидж. Затова ги контролира. Дава им съвети, които се вписват и в договора. Сред по-драстичните са да не се снимат голи за списания и кракът им да не стъпва в чалга заведения.
Като продуцент Халваджиян държи правата на адреналинките една година след мандата им. През това време ги канят за участия, откриване на дискотеки, за рождени дни, корици на списания. Но всяка една от тях е самостоятелна в решенията си и сама преценява как да използва славата.

СИЛВИЯ ЖЕКОВА
 

 

 

Екстанцьорка от шоуто заби Клуни
 

Изкусителната Елизабета Каналис е започнала като адреналинка в италианското шоу. Не е тайна, че тя разби сърцата на дузина футболисти в родината си. Сред тях са Кристиан Виери, Дидие Дрогба, Дъглас Майкон, Марио Балотели, Мануеле Блази, Реджиналдо. В плен на хубостта й са падали също баскетболистът Марко Ярич и мотоциклетният ас Валентино Роси.
От няколко години обаче тя е в обятията на Джордж Клуни. Отношенията им са толкова сериозни, че всеизвестният плейбой дори е готов да сложи край на ергенския си живот.
Каналис е и новата муза на Роберто Кавали. 31-годишната красавица блести в рекламната кампания за пролетната колекция бельо на прочутия дизайнер. Фотосесията е заснета в Лондон през ноември в частен дом от XIX век.
Тъмнокосата хубавица Мелиса Сата също е бивша адреналинка в “Стриша ла нотиция”, италианския аналог на “Господари на ефира”. Тя е заедно с Бобо Виери, бившия стрелец на “Ювентус”, “Атлетико Мадрид”, “Лацио”, “Интер” и “Милан”.
Докато е била адреналинка, е спазвала забраната да се снима гола за корици на списания. Сега обаче Мелиса има поне четири такива фотосесии.
За нея Италия също се оказа тясна. Затова бившата адреналинка замина за Америка. “Искам да завладея Америка – смело заявява Мелиса, която вече прекарва голяма част от времето си отвъд океана – Италия и Щатите са два напълно различни свята. Особено когато става дума за пари, бюджети. В САЩ хората са много взискателни към работата си, ние, италианците, едва ли някога ще достигнем техното ниво.”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции

  • Подобни