<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=6801" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вестник "24 часа"

08 Септември 2014
0 168

Европа осъди удара с чук по журналист

Oрганизацията на медиите от Югоизточна Европа (SEEMO) остро осъжда физическото нападение над 23-годишния журналист Димитър Върбанов от “Господари на ефира”, обяви генералният й секретар Оливър Вуйович в специално съобщение до медиите у нас.
“Много е тревожно, че журналистите в България сякаш са заплашвани и нападани редовно и твърде често”, казва Вуйович.
“Организацията приветства бързата реакция на полицията, която е арестувала извършителя. SEEMO настоява българските власти да направят всичко, което е в правомощията им, за да осигурят безопасни условия за работа на журналистите и да предотвратят подобни инциденти в бъдеще”, пише в писмото.
В сряда Върбанов, който е кореспондент на програмата във Велико Търново, отива при строителния предприемач Христо Чапанов, след като е получил сигнали от няколко семейства, че са платили за нови апартаменти, но не са ги получили. Бизнесменът се разкрещява и го удря с чук по главата.
Върбанов работи от 4 години за програмата и дори е успял да довърши репортажа си. Той беше излъчен снощи по bTV. (24часа)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции

  • Подобни