<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60172" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вечерен час на територията на Стара Загора обяви областният управител

31 Март 2020
0 163

Изключително сериозни противоепидемични мерки влизат в сила в Област Стара Загора – обявен е вечерен час от 21:00 ч. до 5:00 ч. сутринта, предаде БТВ. Мярката влиза в сила от полунощ на 1 април. Решението е на областния управител Гергана Микова.

Вечерен час на територията на Стара Загора обяви областният управител
Гергана Микова. Снимка: Starozagorci.com

Отделно от това, кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще издаде заповед, с която се забранява събирането на повече от двама възрастни на едно място. Ще бъде преустановена и практиката да се заобикалят забраните за обикаляне на паркове и градинки под претекст разхождане на кучета.

“Призовавам хората да бъдат отговорни и мерките ще бъдат реципрочни”, заяви кметът и се обяви за масови глоби за нарушения, като съобщи, че кучета например ще могат да се разхождат в междублоковите пространства в близост до адреса на пребиваване. 

16 са новите случаи на COVID-19 у нас, вече има заразени и в Стара Загора (видео)

Всичко това се прави, защото вчера в ендокринологията е постъпил мъж на 81 г. с много тежък диабет и бронхопневмония и пробата му за коронавирус се е оказала положителна. Целият медицински персонал на отделението – лекари, сестри и санитари, са поставени под карантина.

Ендокринологията, която може да се окаже животоспасяваща, не приема пациенти. Те се разпределят по други клиники в болницата.

Източник: БТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции