<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60033" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Инженери от “Мерцедес Формула 1” разработиха дихателен уред за пациенти с коронавирус (снимки)

30 Март 2020
0 726

Инженери от компанията “Мерцедес Формула 1” в сътрудничество с научни и клинични специалисти предлагат дихателен уред за пациенти с Covid-19, който е приложим в болнична среда извън реанимация, пише LadBible.

Инженери от &#8220;Мерцедес Формула 1&#8221; разработиха дихателен уред за пациенти с коронавирус (снимки)
Снимка: James Tye/UCL

Дихателният уред, познат като “Continuous Positive Airway Pressure” (CPAP), снабдява белите дробове с въздух без да е необходим респиратор. Той бе широко използван при пациенти с Covid-19 в Китай и Италия с цел да освободи места в интензивните отделения на болниците.

Инженери от Университетския колеж в Лондон разработиха уреда в екип с клинични специалисти и инженери от компанията “Мерцедес Формула 1”.

Изработеният модел е приспособен за масова употреба и 100 бройки вече са предоставени за тестване в клинична среда. Ако тестовете се окажат успешни, от “Mercedes-AMG-HPP” са готови да произвеждат по 1000 бройки от уреда на ден.

CRAP усторйствата работят като осигуряват постоянен приток на кислород  под налягане в устата и носа на пациентите, което позволява на белите дробове да останат отворени. За целта към уреда е необходима плътно прилепваща маска, която да позволи на пациентите да дишат при по-малко усилия от тяхна страна.

Жизненоважно в случая е да бъдат отстранени всякакви течове извън уреда, за да се избегне разпространението на инфекции като Covid-19.

Инженери от &#8220;Мерцедес Формула 1&#8221; разработиха дихателен уред за пациенти с коронавирус (снимки)
Снимка: James Tye/UCL

Професор Ребека Шийли от Университетския колеж в Лондон заяви, че “за нас е привилегия да си сътрудничим с клиничните ни колеги в Китай и Италия и да споделим техния опит в борбата с Covid-19.”

Италиански свещеник почина от коронавирус, след като даде респиратора си на по-млад пациент

“Нашето близко сътрудничесвтво ни помогна много да определим нуждите си и да реагираме с технологиите, които се надяваме да ни подкрепят през следващите седмици и месеци”, добави още тя.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции