<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60267" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как трябва да...

Властите в Индия “дезинфекцират” завърнали се мигранти с неясен химичен разтвор (видео)

01 Април 2020
0 2069

Започна разследване срещу индийските здравни власти, след като група работници-мигранти бяха заснети, как биват “къпани” с химичен разтвор. Мигрантите са били просто хора, завърнали се в родния си град Барей, в индийския щат Утар Прадеш.

Те са сред милионите, които се завърнаха в родните си села на фона на националната триседмична карантина. Този ход трябва да спре разпространението на коронавируса, но имаше и опасения, че завръщащите се могат да разпространят вируса допълнително.

Видеоклипът, който вече е гледан близо 400 000 пъти, след като бе качен от журналист на “Times of India”, показва как група хора кляка на земята, докато служители на медицинските и пожарни служби, облечени в предпазни костюми, ги пръскат с неидентифициран „химичен разтвор“.

В цялото видео, представено от BBC, служителите крещят инструкции през мегафон, молейки работниците да си затворят очите и устата.

Окръжният прокурор на Барейли каза, че видеото вече бива разследвано, добавяйки в “Twitter”, че “засегнатите лица се лекуват под надзора на кабинета на главния министър”.

„Служителите на пожарната служба бяха помолени да санират завръщащите се автобуси, но в ентусиазма си те напръскали и работниците“, написа той.

След това започнаха да се появяват и твърдения за тормоз върху мигранти, напускащи столицата от страна на полицията и местната администрация.

Въпросното видеото предизвика смут в “Twitter”, като много потребители попитаха дали пътниците, които кацат в Индия биват “дезинфекцирани” при пристигането си и посочиха, че това не е протокол по летищата, автогарите или железопътните гари.

Това не е първото видео, показващо очевидно малтретиране на работници-мигранти, които се завръщат по домовете си след обявяването на всеобщата карантина на 24 март.

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции