<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60054" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 25 са новите с...

Вносът на отпадъци от Европа у нас продължава (репортаж)

31 Март 2020
0 4355

Скъпи приятели, противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната заради епидемията от COVID-19 да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата. И докато експерти обясняват, че това се дължи на атмосферното налягане, ние получихме видео, в което шофьор на камион показва своя товар: отпадъци с неясен, но ясно предполагаем произход.

Нашата репортерка Виктория Симеонова се свърза с автора на видеото, който сподели във видеоразговор защо е решил да снима съдържанието на товара и да не го достави на адрес в село Тополово, Асеновград. Според него това са отпадъци от Италия, които се смесват с такива от завод в Елин Пелин и оттам се превозват до различни ТЕЦ-ове за горене.

Немската ZDF пусна репортаж “България: зарината с отпадъци от Западна Европа” (видео)

След публикуването на видеото активният гражданин доброволно е напуснал работа и споделя, че предпочита да не работи, но да не спомага със замърсяването на въздуха.

“В България тези боклуци в момента трябва да бъдат забранени!” – това е посланието, което той отправи пред нашата камера и се надява то да достигне до управляващите.

Гъст черен дим се извива от комин на ТЕЦ “Русе-Изток” (видео)

Ние от “Господарите” очакваме адекватни мерки от Екоминистерството и незабавна проверка по случая. А ако и вие станете свидетели или жертви на подобни нередности, не се колебайте да ни сигнализирате!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ivaylo Kodov

    03 Април 2020

    Защо се подминава тази тема най-безотговорно, трябва да изринем всички отговорни за това хора.

Покажи всички Скрий

Реакции