<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59688" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ген. Мутафчий...

Туристическият бранш иска спешни мерки от властта (репортаж)

26 Март 2020
0 3015

Скъпи приятели, към нас се обърнаха представители на туристическия бранш, които за първи път са обединени за една обща кауза: властта да предприеме реални мерки за спасяване на сектора, който генерира до 15% от БВП на България.

Говорителят на създадения Щаб по туризъм Емил Абазов обясни в разговор с нашата репортерка Виктория Симеонова исканията и мотивите на новото обединение към Министерството на туризма и като цяло към властимащите.

“Ние сме поставени в безпрецедентни условия. В световната история не е имало по-голяма криза от гледна точка на туризма” сподели той пред нашата камера.

В Туристическия щаб до момента членуват 14 от най-големите организации в сферата на туризма у нас, сред които: Сдружение “Туризъм”, Национален синдикат “Защита”, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и много други. Всички те настояват за по-ясна и адекватна политика спрямо бранша.

Емил Абазов коментира изказванията на министъра на туризма Николина Ангелкова относно ваучерите и отговорността на туроператорите като подчерта, че нейните думи не са реални действия, а само препоръки, които по никакъв начин не защитават интереса на засегнатия бранш.

Ресторантьори към управляващите: Така не можем да живеем! (репортаж)

Той отправи призив към клиентите на туристически услуги да проявят разбиране в тази тежка за всички ситуация и изрази надежда, че властите ще се вслушат в исканията на сектора. Още утре те ще бъдат адресирани до всички отговорни институции.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции