<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58501" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Екатерина За...

Опашка от чакащи за пенсия се изви пред Централна поща в Добрич (видео и снимки)

17 Март 2020
0 3105

Пенсионери се наредиха на опашка пред централна поща в Добрич напук на карантината и предупрежденията на властите във връзка с извънредното положение заради коронавируса, виждаме от кадрите на Радио „Добруджа”.

„Не се страхувам от нищо. 75 години съм, ни бастун, ни нищо. Предаша напред”, заяви една от жените, които бяха минали вече през гишето.

Опашка от чакащи за пенсия се изви пред Централна поща в Добрич  (видео и снимки)

„Какво да се страхувам, той като ме удари, мен ли ще пита?”, допълни друг от чакащите. „И на пет метра да стоим, пак ще ни хване. Няма да кашляме, няма да кихаме, няма да дишаме.”

Според директора на „Български пощи” в Добрич в салона се влиза само по един и вътре хората стриктно спазват мерките за безопасност. Запитан дали чакащите могат да получат парите си вкъщи, той отговори:

Опашка от чакащи за пенсия се изви пред Централна поща в Добрич  (видео и снимки)

„Ако са над 68 години или са възпрепятствани, трудно подвижни или нямат възможност, ще си получат пенсиите в домовете”, заяви Светослав Гочев и допълни, че “идването на място е тяхно право”.

Опашка от чакащи за пенсия се изви пред Централна поща в Добрич  (видео и снимки)

Според него, всички норми и предписания са спазени и вътре в сградата гражданите следват нужните отстояния от един метър.

Огромна опашка за социални помощи се изви в ж.к. “Изгрев” в Пловдив, въпреки забраната за събирания на хора (видео)

Повечето чакащи след като си получеха пенсията, се нареждаха на друга опашка в съседното помещение, където си плащаха сметките за ток, вода и телефон.

Опашка от чакащи за пенсия се изви пред Централна поща в Добрич  (видео и снимки)
Снимка: Facebook/ Забелязано в Силистра

Подобна бе картината и в Силистра, където голяма група пенсионери бe забелязанa да чака пред сграда в центъра на града, а други да се радват на топлото време в градинката отсреща.

Възрастни хора стоят наблъскани един до друг в гъста опашка пред пощенски клон в София (видео)

Това се случва в момент, когато властите по места апелират към хората да си останат по домовете и особено възрастните, които са най-уязвими към новия коронавирус, но същевременно и най-нехайни.

Може би все пак държавата трябва да помисли по-добре за това как пенсионерите да получават парите си по време на извънредното положение, без да се налага да рискуват здравето си по опашки.

Източник: Радио „Добруджа”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции