<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61790" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

15 Април 2020
0 3003

Във връзка с високия медиен интерес, Софийска районна прокуратура информира, че Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване.

Общинският съветник в Столична община, след редовно призоваване в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане.

Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване, казват още от прокуратурата.

Припомняме, че вчера Софийската районна прокуратура обвини Сидеров в две престъпления и му беше определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 000 лева.

Съдът наложи на Волен Сидеров гаранция от 50 000 лева, обвини го в две престъпления

Обвинението е за отправени призиви за нарушаване на противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Освен това политикът е обвинен, че на 13 април е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Източник: Софийска районна прокуратура

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции