<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61764" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицията привика човека, снимал Каракачанов на пейка

14 Април 2020
0 5999

Авторът на снимката, на която се вижда вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачанов да седи на пейка пред Народния театър, е дал показания в СДВР. Делян Тодоров е бил потърсен още вчера, а днес е бил в столичната дирекция на МВР, за да разкаже за случая, пише “Сега”.

Борисов за снимката на Каракачанов в парка: Да го глобят, той и заплата не взима

Предни дни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов стана обект на критики, след като демонстрира неспазване на препоръките на кризисния щаб и противоепидимичните мерки. Докато полицията масово глобява за посещаване на паркове и градини, вицепремиерът отпочива на пейка пред Народния театър в непосредствена близост с Министерството на отбраната. Доскоро това нарушение се наказваше с глоба от 5 000 лв. Преди седмица обаче парламентът реши, че санкцията е твърде висока и я намали на 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение – 1000 до 2000 лв.

МВР проверява дали Каракачанов е седял на пейка в парка

След като случаят доби популярност Каракачанов отрече да е бил в пределите на парка. “Много ясно се вижда на снимката – извън градинката, срещу Министерството на отбраната съм, на плочките”, заяви той пред bTV. 

Глобиха министър Банов след сигнал, че пуши по време на онлайн заседание на МС

Само преди ден директорът на националната полиция Христо Терзийски съобщи, че по случая е образувана преписка. От думите му стана ясно, че за да бъде глобен Каракачанов, е необходимо авторът на снимката да бъде разпитан.

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции