<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36433" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кубрат Пулев:...

Метеорит избухва над руския град Красноярск (видео)

08 Април 2019
0 2535

Метеорит избухна около 19 часа на 6-ти април над руския град Красноярск. Космическият обект е бил наблюдаван от хиляди жители на сибирския град, докато се взривява в атмосферата .

 

Преди по-малко от месец друг метеорит се разби в покрайнините на същия град. На 18 декември миналата година над полуостров Камчатка пък избухна метеорит, чиято експлозия бе няколко пъти по-мощна от тази на атомната бомба над Хирошима, припомнят руските агенции.

 

От управата на Красноярск веднага са заявили, че метеоритът не е представлявал опасност и не е нанесъл никакви щети.

 

"Наистина се паникьосах. Заприлича ми на горящ самолет, устремил се към земята. Звукът, който издаваше също бе плашещ", споделя жител на руския град.

 

"На мен не ми приличаше на метеорит. Летеше сякаш паралелно на хоризонта и изведнъж изчезна", заявява една от очевидците пред РИА "Новости".

 

Жителите на Красноярск споделят, че докато метеорът от преди месец "сякаш затоплил въздуха" и "разтресъл земята", то сегашният обект единствено светел силно и издавал звук.

 

Според учените причината за това е, че структурата на метеорита е била доста пореста, а той е избухнал на много голяма надморска височина. Експлозията обаче не е била мощна и хората на земята не са усетили почти нищо.

 

Източник: Dir.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции