<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30013" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивш служите...

Върховната касационна прокуратура ще разследва скандалния случай с горското в Сливен

09 Май 2018
0 20062

Скъпи приятели, разказахме ви за случай на безобразно харчене на държавни пари. Нередностите се случват в Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

 

 

1 600 000 лева са били отпуснати за ремонта на горски автомобилен път. Въпреки "изхарчените" средства, състоянието му остава плачевно. Вчера чухме разказа на бивш служител на директора инж. Пейчо Върбанов. Днес ще видим какво още има да каже този мъж пред репортера ни Димитър Върбанов.

 

ШЕФЪТ НА ГОРСКОТО В СЛИВЕН СИ ИЗПУСКА НЕРВИТЕ ПРЕД КАМЕРАТА НИ

 

"Пейчо Върбанов има арогантно отношение към колегията, кара ги да подписват протоколи за приемане на дейности, които са били изпълнени частично, което може да причини проблеми на съответните лица. Освен това инжинерът демонстрира близки отношения с властта", разказва бившият служител. Той признава, че е бил отстранен от длъжност, защото не се е съгласявал да се подчинява на директора.

 

КАК МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В УЖ РЕМОНТИРАН ПЪТ?

 

Наред с другите облаги, се оказва, че Пейчо Върбанов разполага с големи средства дори за представителни разходи.

 

 

ПРИТЕСНЕНИЯТ ДИРЕКТОР И ЕКСПЕРТЪТ СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА ПО СЛУЧАЯ С ГОРСКИЯ ПЪТ ЗА 1 600 000

 

Днес по темата отношение взе и главна прокуратура. Говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че тази проверка в Сливен ще бъде извършена лично от прокурор от Върховната касационна прокуратура. Вероятно проверката ще отнеме 2 месеца.

 

 

Скъпи приятели, преди няколко години инж. Пейчо Върбанов е бил обект и на друго разследване от страна на журналисти от Агро ТВ.

 

Несменяемият директор, както го наричат в разследването, признава за законна и незаконна сеч на територията на управляваното от него горско стопанство.

 

В репортажа става дума за натиск върху директори на горски стопанства от югоизточна България да наливат нерегламентирано средства по скандална схема.

 

Вижте първа част от разследването ТУК!

 

Но това не е единственото нещо, което компрометира инж. Пейчо Върбанов. Преди време г-н Върбанов е пътувал до Германия със самолет, а служебният му джип и шофьорът му също пътуват, но по земя. Обяснението на това е, че служебният джип е бил там, за да му служи като личен и да му осигури комфорт.

 

Вижте втора част от разследването ТУК

 

Друг интересен факт е и този с откъснати парчета от територията на национален природен парк, за който също става въпрос в разследването на Агро ТВ. Законно ли се е случило това и какво е оправданието на най-дългогодишния директор в системата на горите се опитва да разбере разследващият журналист Димитър Стоянов.

 

Пейчо Върбанов оглавява югоизточното горско предприятие и е сочен за фаворит на първите мъже в държавата. Нито принадлежността му към държавна сигурност, нито многото сигнали срещу него са разклатили позициите на агент Гора в земеделското ведомство.

 

Всичко това можете да видите в трета част от разследването ТУК!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции