<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=54769" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Индонезия търсят смелчага да свали гума от врата на крокодил

01 Февруари 2020
0 1383

Природозащитните власти в Индонезия от години се опитват да намерят начин как да свалят гума от мотор от врата на огромен крокодил. Почти четириметровото влечуго обаче всява страх у всички, които биха имали намерение да се захванат със сложната задача. Затова в Индонезия са решили да приложат нова стратегия – предлагат парична награда.

 

Хора спасяват огромен крокодил, галят го и се снимат с него

 

Досега са правени няколко неуспешни опита гумата да бъде махната. Специалистите се притесняват, че тя в крайна сметка може да убие крокодила. Видео показва, че влечугото диша трудно, което означава, че гумата го задушава.

 

След последното наблюдение на крокодила губернаторът на областта Сулавеси е разпоредил да се търси начин за освобождаване на влечугото, съобщава Тhe Telegpaph. Въпреки че от отговорната за опазването на околната среда държавна агенция не казват каква награда предлагат, началникът й твърди, че е готов да я плати от собствения си джоб. От инститцията твърдят, че само хора с опит в подобни операции ще бъдат допуснати за участие.

 

Веднъж в живота: Фотограф засне крокодил с корона от пеперуди

 

Предполага се, че крокодилът “носи” гумата от 2016 г. Влечугото е от местен вид, обявен за застрашен. С годините крокодилът расте и гумата все повече го стяга. Най-вероятно става дума за гума от малък мотопед, изхвърлена в реката. Как точно животното я надянало на врата си не е ясно.

 

Досега местните власти са правили няколко неуспешни опита да му помогнат. При един от тях те пробвали да примамят влечугото с пиле. Крокодилът не проявил никакъв интерес.

 

Пожарникари опитват да хванат огромен крокодил (видео)

 

Историята е много показателна за това какво се случва с животните заради замърсяване на реки и океани. Огромна част от отпадъците не се рециклират, а просто се изхвърлят, което застрашава всякакви форми на живот във водите.

 

Източник: TheTelegraph

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции