<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=45788" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Професорът о...

Допинг скандал и у нас: Хванаха национала ни по борба Николай Щерев, наказват го за 4 години

10 Декември 2019
0 2220

След като вчера Световната антидопингова агенция извади Русия от всички големи спортни форуми за срок от 4 години, днес и у нас гръмна допинг скандал. Националът в свободната борба Николай Щерев е дал положителна допинг проба и е наказан за 4 години. Това се вижда от обновения списък на санкционираните спортисти на родния Антидопингов център, съобщи GONG.

 

 

ИЗХВЪРЛИХА РУСИЯ ОТ ОЛИМПИАДАТА В ТОКИО И СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ЗАРАДИ ДОПИНГ

 

 

""

 

Синът на легендарния треньор Симеон Щерев се състезава в категория до 97 кг на свободната борба. 

Националът ни е дал положителната проба при внезапен контрол извън състезание. Забраненият препарат е GW 1516 (С4). Най-вероятно става въпрос за кардарин – препарат, който драстично повишава издръжливостта и горенето на мазнини.

 

 

Щерев, който е носител на златния пояс "Дан Колов" за 2011 г., се бори на европейското първенство през април 2019 г., но отпадна на осминафинал в категория до 97 кг на свободната борба. Тогава той обяви, че именно игрите в Токио са неговата цел. Припомнете си още от изявлението му пред медиите във видеото горе. 

 

 

 

""

 

 

Санкцията на Щерев изтича на 04.07.2023 г. Той не участва на световното първенство в Нур-Султан, Казахстан. За последно звездата се бори на Европейското в Букурещ през април.  В момента Щерев е на Белмекен, където води подготовка. Там е и баща му Симеон Щерев, който е треньор на женския национален отбор на Русия. 

 

 

""

 

 

В обновения списък на Българския антидопингов център се съобщава, че още един борец е наказан за 4 години – Георги Ванчев, който е употребил кленбутерол. Санкции има още за Сабин Чаушев (стрелба), Аспарух Тотев (канадска борба) и Горяна Стоева (кикбокс).

 

 

Източник: GONG

Видео: Sportal.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции