<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59535" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Попитахте до...

Една от първите заразени с Covid-19 в България разказва за изпитанието (видео)

25 Март 2020
0 6937

62-годишна лекарка, която се завърна от конгреси в чужбина, беше една от първите у нас с диагноза коронавирус. Пред бТВ тя разказа как преминава заболяването. Жената вече се възстановява и има изградени антитела срещу вируса. Настанена е във ВМА.

Тя е поискала да бъде тествана заради пътуване в чужбина и неразположение. Вдигнала кръвно, последвало нарушение в сърдечния ритъм. Оказало се, че причина за нарушения сърдечен ритъм е повишеното кръвно налягане, а не токсичен ефект от вируса.

22 нови случая на коронавирус за днес, вече има болни и в област Сливен (видео)

„Следващото нещо беше един обрив, който обхвана устната ми кухина, след това болки в червата, подобни усещания не съм имала…, минах много етапи с физическо напрежение“, разказа жената.

Тя не е развила пневмония. Лечението е преминало без да се ползват най-тежките възможни препарати, защото лекарите са преценили, че и пораженията, които нанася вирусът, не са твърде сериозни.

„Това е едно многолико заболяване, което изненадва организма всеки ден. Изключително индивидуално е при всеки пациент“, коментира лекарката.

Разпространение на COVID-19: актуални данни

Тя призова повече дарения за борба с разпространението с коронавируса да отиват за осигуряване на тестове и лаборатории да се разкрият във всяко населено място.

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции