<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59512" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стриптизьорк...

Путин разпуска Русия в едноседмична ваканция заради коронавируса (видео)

25 Март 2020
0 3276

Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна в страната, като заплатите ще запазят пълния си размер, предаде Нова телевизия.

“Виждаме колко рязко се развива ситуацията с епидемията от коронавируса в света. Броят на случаите продължава да се увеличава в много държави. Цялата световна икономика е подложена на атака. Сега е от особено значение да се предотврати заплахата от бързо разпространяване на болестта. Поради това обявявам следващата седмица за неработна, като се запазват работните заплати”, каза президентът на Русия.

Така в периода от 28 март до 5 април ще работят само медицински заведения, аптеки, магазини, институциите, банките, транспортът, както и властите на всички нива.

Руският президент предложи изчисляването на боничните на сума, не по-малка от минималната работна заплата, а също и да се увеличат обезщетенията за безработица от 8 на 12 хиляди рубли. Предвижда се да има и отсрочка на потребителските и ипотечните заеми, без наказателни санкции.

Борисов: Държавата заделя 4.5 млрд. лв. за подкрепа на икономиката в кризата (видео)

Путин подчерта необходимостта от запазване на стабилното функциониране на малките и средни предприятия, за да запазят работещите работата си. Според Путин изнасяните в чужбина дивиденти трябва да бъдат обложени с данък от 15%.

Източник: Нова телевизия

Снимка: AP

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции