<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58285" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Заразяване” се превърна в един от най-гледаните филми по време на коронавирусните карантини

16 Март 2020
0 6260

Заради пандемията от Covid-19, огромна част от световното население в момента се е самоизолирало у дома, като много от тях гледат филми и телевизия. А филмът, който има особено увеличение на броя на гледанията, е “Заразяване” от 2011 г.

Хората са толкова заинтригувани от него, че през последните три месеца той премина от 270-тото най-популярно заглавие на дистрибутора в края на декември, до второто му най-гледано.

Както съобщава The New York Times, гледанията са скочили рязко чак до второто място, веднага след изключително популярната поредица “Хари Потър”.

Имайки предвид, че в момента има много хора, които си стоят вкъщи и имат много свободно време, не е чудно, че любопитството ги кара да видят как се развива една пандемия в света на филмите.

Режижисиран от Стивън Содърбърг, “Заразяване” се фокусира върху вирус, наречен “MEV-1”, който произхожда от Азия и се предава чрез допир, а симптомите започват със силна кашлица и бързо се влошават.

&#8220;Заразяване&#8221; се превърна в един от най-гледаните филми по време на коронавирусните карантини

В крайна сметка вирусът убива 26 милиона души по света, разглеждайки концепцията за социално дистанциране, както и разпространението на дезинформация в дигиталната ера. Актуално, нали?

В разговор с “Fortune”, писателят Скот Бърнс посочи колко страшен и подобен е филмът на ситуацията, който преживяваме в момента.

„Приликите между нашия вирус във филма и коронавируса са несъществени, случайни и наистина не са толкова важни. Това, което е по-важно, е приликата в социалният отговор, разпространението на страха и реалните ефекти от това”, каза той.

&#8220;Заразяване&#8221; се превърна в един от най-гледаните филми по време на коронавирусните карантини

В случай, че планирате да гледате филма, може би трябва да се подготвите за някои притеснителни сцени, но все пак и не забравяйте, че “Заразяване” е просто холивудски, а не документален филм, който показва по какъв начин може да се развие ситуацията с “Covid-19”.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции