<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59303" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бързите тест...

Заразена с коронавирус жена от Карлово първо е била изписана, а после хоспитализирана (аудио)

24 Март 2020
0 4702

Синът на заразената от коронавирус жена от Карлово разказа как след съмнения за зараза и сигнал от негова страна до спешна помощ, майка му първо е била изписана, а после хоспитализирана. Чуйте разказа му от първо лице!

Мирослав Близнаков, военнослужещ в 61-ва Стрямска механизирана бригада, е прибрал майка си от Англия на 20 март. На 22 март тя е изследвана, след като се е оплакала, че има температура, и е дала положителна проба за COVID 19.

Нови 15 случая на коронавирус у нас, пикът вероятно ще дойде в края на извънредното положение (видео)

След публикуване на информацията за първи случай на заболяването в града последваха много негативни коментари в социалните мрежи, както и невярна информация в медиите.

“Аз лично взех решението да прибера майка ми от Англия поради причината, че там не бяха взети никакви мерки за ограничаване на заразата, а пък майка ми е от най-уязвимите. Тя е със сериозно сърдечно-съдово заболяване, има операция и хронично заболяване на белите дробове. Тя нямаше никакъв шанс да пропусне тази зараза. Затова реших да я прибера, даже малко закъснях. Около седмица преди това излязох в платен отпуск с цел да огранича всякакви контакти, да спрат да ме виждат”, споделя по телефона Близнаков пред “Карлово Прес“. 

Близнаков се е изолирал в дома си седмица преди да пристигне майка му, като си е взел отпуска и е отпратил жена си и детето им при роднини. Близнаков е под карантина, спазва стриктно и отговорно наложените мерки и ограничения, като е проверяван ежедневно от органите на МВР, съгласно законовите разпоредби, наложени в страната.

След първоиначален преглед, майка му е настанена в инфекциозно отделение на болницата в Карлово. Няколко часа по-късно му позвънява да дойде да я прибере от болницата, защото, по думите ѝ, докторът казал, че нищо ѝ няма. Макар и разколебан, Близнаков се качва на колата си и отива да я вземе от болницата, където докторът му обяснил, че симптомите изключват заболяване от коронавирус и дал предписания за по-нататъшните грижи в домашна обстановка.

Спазвайки отново стриктни мерки за безопасност, рейнджърът прибира майка си у дома и двамата остават под карантина. На следващия ден му позвъняват от болницата и отново настояват да закара майка си в там. Оставя я пред входа като отново избягва контакт с лекари и други пациенти, за да не създава допълнителна паника и напрежение.

“Никой не е застрахован. В нашата община се прибраха много хора от чужбина и ги съветвам да се подсигурят и да звъннат веднага на органите на реда, независимо какви са симптомите, за да се реагира навреме. След като се спазва карантината и заразата ще се тушира в зародиш. Чист съм пред себе си и съгражданите си, каквото трябваше да направя – направих!”, казва военнослужещият. 

Близнаков е ограничил напълно излизанията си, като не си позволява дори да се показва в двора на къщата си, за да не тревожи съседите. Запасил се е с продукти и поддържа връзка с майка си по телефона. Чуват се през час.

“Ще приема решението с готовност, без резерви. Зависи как ще протече болестта при мен, ако проявя симптоми или развия болест. Чувствам се в прекрасно здраве, вероятно ще изкарам на крак или ще съм носител. Ще поискам изследване преди да се върна на работа”, категоричен е рейнджърът.

Мъжът е в карантина до 3-и април. Казва, че си е удължил отпуската по тази причина. След изтичането на карантината Близнаков ще прецени дали да остане още известно време изолиран.

Източник: Карлово Прес

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции