<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59154" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кадри от болн...

Вижте едно креативно видео, което показва колко важно е социалното дистанциране

23 Март 2020
0 2091

Към момента вече почти всички знаят значението на „социалното дистанциране“, тъй като всячески се опитваме да забавим разпространението на коронавируса.

В случай, че не сте съвсем сигурни защо това наистина е ефективно, може би тази анимация, създадена от американския художник Хуан Делкан и неговата партньорка Валентина Изагуир, може да ви помогне.

Озаглавена “Safety Match” (Безопасната кибритена клечка), добилата изключителна популярност анимация показва линия възпламеняващи се една от друга горящи клечки за кибрит, докато една от тях не “излиза” от редицата и спира разпространението на огъня.

Анимацията е вдъхновена от подобно изображение, показващо ред изгорени клечки за кибрит, като една е отстранена от линията, в резултат на което всички останали са спасени от пламъците.

Делкан и Изагуир всъщност създават анимации с кибритени клечки от известно време, но докато другите им подобни видеа изобразяват ежедневни сценарии, това съвпада с послание, което в днешно време е по-важно отвсякога.

„Изпълнете своята роля и останете у дома. Това е всичко, което можем да направим”, написа Делкан, пулбикувайки видеоклипа в “Twitter” по-рано тази седмица.

Към този момент въпросната анимация има над 800 000 гледания в “Instagram” и над “3500” споделяния в “Twitter”, като дори известната американска телевизионна водеща Кейти Курик и актрисата Оливия Уайлд вече са споделили видеото в опит да информират по-добре своите последователи.

Източник: My Modern Met

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции