<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60643" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Заразените в Италия наближават 120 000, но пети ден поред темпът се забавя

04 Април 2020
0 2162

Смъртните случаи вследствие на коронавируса в Италия нараснаха от 766 до 14 681 днес, след като заразените достигнаха близо 120 000 въпреки факта, че смъртността и броя на заразените намалява.

Данните от петък, разкрити от италианските власти, са значително по-високи от дневния брой от 760 смъртни случая, регистрирани ден по-рано, като като общия брой на заразените след появата на епидемията вече възлиза на 119 827.

Положителните новини обаче са, че днес е петият пореден ден, в който броят на новите случаи останва в границите между 4050 и 4782 и правителството се надява, че епидемията е достигнала своя връх, преди очаквания спад на заразени в близко бъдеще.

В ИТАЛИЯ ЗАРАЗАТА БАВНО ОТСТЪПВА

Италия е регистрирала повече смъртни случаи, отколкото където и да е другаде по света и представлява повече от една четвърт от всички смъртни случаи вследствие на вируса в световен мащаб.

В региона на Ломбардия, където е епицентъра на епидемията, ежедневният брой на смъртните случаи е бил малко по-нисък от предния ден, като в четвъртък броят им е бил 351 за разлика от 367-те в сряда, но броя на новозаразените нарастнал до 1455 от 1292.

Италианската здравна система също е затруднена от мащаба на кризата, особено в Северна Италия, където заразата започна в края на февруари. Страна вече има и най-високата смъртност в света, последвана от Испания, въпреки че САЩ има най-много случаи на заразени в света.

ПОРЕДЕН ЧЕРЕН РЕКОРД В ИТАЛИЯ: 969 ЖЕРТВИ НА КОРОНАВИРУСА ЗА ДЕН

Шефът на италианската Гражданска защита Анджело Борели също така заяви днес, че каратината в Италия вероятно ще продължи и през май. Ограниченията, включително забраната за работа на търговски обекти, които не са от първостепенна важност, вече са разширени поне до 13 април.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции