<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60633" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Томислав Дон...

Ген. Мутафчийски: Този Великден не е време за празници! (видео)

04 Април 2020
0 8254

“Случаите на COVID-19 у нас са вече 498. Има първи случай във Враца. Заразеният там е мъж на 57 години”. Това съобщи на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

За вчерашния ден са потвърдени 21 случая, като в болница са настанени 173 души и над 350 са били изследвани. В София са били приети 97 души, като от тях 17 са интензивни, а в Пловдив приетите са 14, от които три са интензивни. Към момента има 34 излекувани.

Мутафчийски също така заяви, че и в Костинброд вече има потвърдени 5 случая на заразата.

“Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там”, съобщи още той.

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин и ситуацията там все още се наблюдава изкъсо, допълни Мутафчийски.

Запитан за контактните лица на депутата от ДПС Хасан Адемов, шефът на Оперативния щаб коментира, че д-р Адемов е направил дарение в областта, в която е депутат, и че не е имал контакт нито с пациенти, нито с широк кръг лица.

„Министър Ангелкова може и да ми се разсърди, но така или иначе толкова много хора ми се сърдят в тази държава, така че няма да си го спестя. Призоваваме всички български граждани да не възприемат Великденските празници и Цветница като празници. Не е време за празници. Не си парвете никакви резервации за хотели, защото ще имате сериозен проблем. Там ще се заразите. Не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите“, категоричен бе Мутафчийски.

“Останете вкъщи и празнувайте със своето семейство, без да се събирате. С тези, с които живеете по някакъв начин си отбележете празника”, призова още той.

Източник: Новините на Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции