<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=54768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Заразените с короновируса може да са 75 000 души

01 Февруари 2020
0 3826

Заразените с новия коронавирус може вече да са около 75 000, изчислиха учени, предава The Telegraph. Толкова вероятно са заболелите само в блокирания град Хуан, където бе наложена карантина.

 

Учени от университета в Хонг Конг са изработили модел на разпространението на вируса. Според тях всеки заразен предава болестта на двама или трима души. С тази скорост на разпространение от началото на декември вероятно вирусът е предаден на над 75 хил. души.

 

Ще има ли скоро ваксина срещу смъртоносния коронавирус?

 

Специалистите предупреждават, че през следващите седмици вирусът най-вероятно ще стигне и до други китайски градове. Те призововат училищата да бъдат затворени, а служителите да работят от домовете си.

 

Не всеки заразен ще има нужда от спешна медицинска помощ, твърдят учените. Те подозират и че не всички случаи ще бъдат регистрирани, защото здравната система вече е претоварена, а едновременно с това се взимат и спешни мерки за ограничаване на заразата, както и за вече заболелите.

 

Колко надеждни са хирургическите маски срещу новия коронавирус?

 

Официално потвърдените към момента случаи са на почти 10 000 заразени в 22 страни. Смъртните случаи са над 200.

 

Според учените в някои големи китайски градове вероятно има няколко дузини заболели. Броят им е достатъчен да предизвика локални епидемии.

 

Българи са блокирани в китайския град Ухан заради коронавируса

 

За да се спре разпространението на заразата, са нужни драконовски мерки, твърдят учените. Те призовават да се отменят всякакви масови събирания, учебните занимания да бъдат прекратени и, когато е възможно, хората да работят от домовете си. 

 

Източник: The Telegraph

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции