<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42698" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въпреки пров...

Илон Мъск обясни защо прозорците на "Cybertruck" се счупиха (видео)

25 Ноември 2019
0 19573

Представянето на Cybertruck на Tesla миналата седмица беше пълно с изненади, но нищо не бе по-шокиращо от момента, в който водещият дизайнер Франц фон Холцхаусен разби с две метални топки два от прозорците на „бронираното стъкло“ на превозното средство. Това със сигурност не беше резултатът, който изпълнителният директор Илон Мъск очакваше. Той дори бе чут да ругае под носа си при изненадващата гледка, пише The Verge.

 

Мъск обаче казва, че знае какво се объркало и обясни нещата в Twitter. Точно преди теста с метална топка, фон Холцхаусен нанесе удари по други отделни части от Cybertruck, за да докаже издръжливостта му и тогава всичко беше наред. Според изпълнителният директор на Tesla обаче, това е напукало основата на стъклото, поради което прозорците впоследствие се разбиха при удара от топката.

 

 

768 МИЛИОНА ДОЛАРА ИЗГУБИ ИЛОН МЪСК ОТ СЧУПЕНИТЕ ПРОЗОРЦИ НА "CYBERTRUCK" (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Това изглежда правдоподобно обяснение, особено след като Мъск също сподели видео със забавеното движение на фон Холцхаусен, изпълняващ същия тест преди събитието. Там се вижда как топката отскача от прозореца, без да нанася щети. Комбинираните удари вероятно са отслабили стъклото на сцената. Не е съвсем ясно защо тогава и задното стъкло се счупи.

 

 

МЪСК ПРЕДСТАВИ ФУТУРИСТИЧНИЯ "CYBERTRUCK" НА TESLA И ПРЕДИЗВИКА ШЕГИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ (ВИДЕО)

 

 

Във всеки случай инцидентът привлече вниманието на обществеността, а публикациите на Илон Мъск в Туитър държат хората ангажирани.

 

Мъск каза, че към понеделник сутрин компанията му е получила над 200 000 предварителни поръчки за превозното средство, „без реклама и без платена препоръка.“ Всичко, от което се е нуждаел, явно са били няколко счупени стъкла.

 

 

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции