<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56403" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Водеща на нов...

Камера засне как мълния удря пътнически самолет по време на полет (видео и снимки)

11 Февруари 2020
0 2286

Охранителна камера в Англия засне как пътнически самолет на авиокомпанията Aer Lingus е бил ударен от мълния само няколко минути след излитането си от летището в Бирмингам, съобщава Daily Mail.

 

 

Самолетът е пътувал до Дъблин и е излетял малко след 21:30 часа в неделя.

 

 

Камера засне как мълния удря пътнически самолет по време на полет (видео и снимки)

 

 

Причина за лошите атмосферни условия е силната зимна буря Киара, която е съпроводена от ураганен вятър и поройни дъждове.

 

 

ДОКЛАДЪТ ЗА ПЛАМНАЛИЯ САМОЛЕТ НА “ШЕРЕМЕТИЕВО”: МЪЛНИЯ, ПЛЮС СПОРНИ РЕШЕНИЯ НА ЕКИПАЖА (ВИДЕО)

 

 

Кадрите са от камера за видеонаблюдение, собственост на 31-годишният Даниел Перейра и ясно показват момента, в който самолетът е бил от ударен от мълнията.

 

 

Едри капки дъжд се стичат пред обектива на охранителната камера, преди изведнъж на екрана да проблесне светкавицата, която изглежда сякаш се приближава на зиг-заг към пътническия самолет.

 

 

Камера засне как мълния удря пътнически самолет по време на полет (видео и снимки)

 

 

Машината остава незасегната и продължава своето изкачване в небето, като малко преди 10:40 каца безаварийно в Дъблин.

 

 

Перейра бил в дома си заедно със своята приятелка Роксана Демпстър. Те гледали телевизия, когато забелязали просветването на светкавицата, което било придружено от силен гръм.

 

 

Мъжът споделил записа във Фейсбук, а видеото вече има над 10 000 гледания и е придружено от много коментари на потребители.

 

 

МЪЛНИЯ УДРЯ САМОЛЕТ ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТ (ВИДЕО)

 

 

Говорител от летището в Бирмингам обясни, че самолетите са създадени така, че да издържат на мълнии и често по време на полет се случва да попаднат в гръмотевични бури.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции