<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46525" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъжът от чалг...

Постоянен арест за Нено Димов иска прокуратурата

11 Януари 2020
0 938

Прокуратурата внесе искане за постоянно задържане за министъра на околната среда в оставка Нено Димов, предаде БНР. Сега предстои по искането да се произнесе Специализираният наказателен съд.

 

 

Припомняме, че ексминистърът е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Въпреки месечните справки, които Димов е получавал от януари 2018 година и от които е ставало ясно, че водата в язовир „Студена“ драстично спада, той е казвал „да“ на исканията за промишлено водоподаване към „Стомана Индъстри“ и „Топлофикация – Перник“.

 

НЕНО ДИМОВ Е ОБВИНЕН ЗА УМИШЛЕНА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ, ЩЕТИТЕ СА ЗА 11 МЛН. ЛВ.

 

Прокурор Ангел Кънев смята, че Перник днес нямаше да е на драстичен воден режим, ако Димов беше отказвал вода за двете дружества.

 

НЕНО ДИМОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА, БОРИСОВ Я ПРИЕ

 

Адвокатът на бившия екоминистър Ина Лулчева твърди, че клиентът ѝ само е слагал подписа си под становища на експерти, които е трябвало да направят преценката да се ползва ли водата от „Студена“ и за промишлени нужди.

 

ПРОКУРАТУРАТА: НЕНО ДИМОВ И ПЕТЯ АВРАМОВА НОСЯТ ВИНА ЗА КРИЗАТА С ВОДАТА В ПЕРНИК

 

Първо Нено Димов беше задържан за 24 часа, а след това и с прокурорско постановление в четвъртък.

 

(ПОНЕ) ПЕТ ПРИЧИНИ ЗА ОСТАВКАТА НА НЕНО ДИМОВ (ВИДЕО)

 

Вижте по-горе и няколко причини за оставката на Димов, подбрани от екипа на "Господарите".

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции