<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=33913" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: На ревизия за...

Репортерът ни Дани Йорданов пита АПИ за път Е79 Видин-София

20 Декември 2018
0 17819

Скъпи приятели, вече ви показахме опасна неравност на международен път Е79, в близост до община Мездра, посока Враца. През въпросния участък преминават стотици автобуси и тежкотоварни автомобилина ден като част от маршрута към Дунав мост 2, а пътните инциденти са почти ежедневие.

 

 

ОПАСЕН ПЪТ И НЕИЗПЪЛНЕНИ ОБЕЩАНИЯ

 

 

Дани Йорданов се срещна с инж. Дончо Атанасов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, за да потърси обяснение за тежкото състояние на пътната отсечка Мездра – Ботевград и дейностите, които се планират за подобрението на Е79.

 

Инж. Атанасов заяви, че този път винаги е бил приоритет на правителството. Това обаче силно контрастира с реалността, в която години наред четирилентовата скоростна отсечка към Северозапада остава мираж и неизпълнено обещание на властта.

 

Според инж. Дончо Атанасов реализирането на такъв гигантски проект като автомагистрала между Видин – Монтана – Враца– Ботевград е невъзможно да се случи за една или две години. Това, което за момента са успели да направят по оперативните програми, е да изработят техническите проекти, които касаят участъка от Видин – Ружинци – Монтана – Враца.

 

Вече е стартирана процедура за строително-монтажни дейности на най-тежкия участък, този между Мездра и Ботевград. Реализацията на проекта е в ход, на база технически проекти са извършени отчуждения и е получено разрешение за строеж в един сектор.

 

Премиерът Борисов даде обещание по-рано тази година, че до края на 2021 г. ще е готов целият път Видин – Ботевград, което напомниха и от АПИ, а ние ще продължаваме да следим темата с интерес.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции