<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=41846" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шест акули об...

Спасиха малтретиран и дрогиран лъв преди да бъде продаден като скъп трофей (видео)

28 Октомври 2019
0 3194

Спасиха лъв, малтретиран, недохранен и дрогиран преди да бъде продаден нелегално като трофей. "Царят на джунглата" Симба бил открит преди шест месеца, след като службите в Южна Африка разбили опасна група за контрабанда и трафик на животни, пише Daily Mail.

 

 

Животното било затворено в много тясно пространство и било в изключително тежко състояние. Спасили го буквално на косъм преди да бъде продаден като скъп трофей.

 

 

""

 

 

Нелегалният трафик на диви животни в Африка обрича хиляди лъвове на смърт. Те биват продадени като ловни трофей в САЩ и Европа. Голямата грива на Симба например може да достигне цена на престъпния пазар от над 40 000 паунда (над 90 000 лева).

 

 

""

 

 

След като е избавен от "клетката на ужасите" лъвът се възстановявал известно време в спасителен център в Южна Африка. Смята се, че Симба е на около 11 години. Той бил „дълбоко травмиран“ веднага след като бил спасен. Сега обаче той е добре и ще живее поне още десет години спокоен и пълноценен живот.

 

 

""

 

 

Сега Симба живее сам в оградено помещение от два и половина декара, където се храни със сурово месо, включително говеждо и пилешко. Той има специално пригодено местенце да лежи на слънце, но и да се крие на сянка под дървета. Точното му местонахождението обаче се пази в тайна, поради опасността трафиканти на диви животни да се опитат да го убият или да му навредят отново.

 

 

""

 

 

Симба е един от близо 12 000 лъвове, отглеждани в плен в нелегални ферми в Южна Африка. В страната лъвовете, държани в плен, са четири пъти повече, отколкото тези, които живеят в дивата природа.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции