<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58367" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Спекуланти в САЩ подаряват дезинфектанти, след като ги хванаха, че продават на високи цени

16 Март 2020
0 1196

Двама братя от американския щат Тенеси са започнали да подаряват дезинфектанти, след като местната прокуратура образувала срещу тях разследване заради опитите им да ги продадат на няколко пъти по-високи цени, пише DailyMail.

Тийнейджър от Англия беше отстранен от училище, след като го хванаха да продава дезинфектант (снимки)

Мат и Ноа Колвин решили, че могат да спечелят по време на епидемията от коронавирус. Двамата пътували до съседния щат Кентъки веднага след като в САЩ бе обявен първият смъртен случай на заразен. Оттам изкупили над 17 хил. бутилки с дезинфектант за ръце и хиляди пакети със санитарни кръпички. Те обикаляли магазини на известни щатски вериги и “инвестирали” между 10 и 15 хил. долара.

Спекуланти в САЩ подаряват дезинфектанти, след като ги хванаха, че продават на високи цени

След това започнали да пускат обяви в Amazon, но на далеч по-високи цени. Според Ню Йорк Таймс два дезинфектанта се продавали за 20 долара при условие, че единичната цена обикновено е 1 долар. DailyMail пише, че спекулантите са искали дори по 70 долара за шише.

Спекуланти в САЩ подаряват дезинфектанти, след като ги хванаха, че продават на високи цени

Бизнесът обаче не потръгнал. Първо от Amazon забелязали, че нещо не е наред и започнали да свалят обявите. След това се намесила и прокуратурата. А сега братята даряват дезинфектантите на нуждаещи се и твърдят, че нямат какво да крият.

РЕПОРТАЖ: Имат ли предпазни маски и дезинфектанти работещите на “Женския пазар” в София? (видео)

“Искам да подчертая, че те не са се отървали. Ако намерим достатъчно доказателства за спекула, ще поискаме да им бъде наложено наказание”, заяви главният прокурор на Тенеси Саманта Фишър.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции