<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57516" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп разпространява теории на конспирацията, докато смъртните случаи от коронавирус в САЩ се увеличават

10 Март 2020
0 143

Доналд Тръмп прекара понеделник сутрин, омаловажавайки заплахата за повечето американци и нападайки политическите си врагове, след като броят на заразените с коронавирус в САЩ се доближиха до 550, а смъртните случаи нараснаха до 22.

“Администрацията Обама/Байдън е най-корумпираната в историята на нашата страна!”, написа президентът в публикация в “Туитър” без подкрепящи данни или допълнителни твърдения.

В миналото той обвиняваше Обама, че е “шпионирал” кампанията му през 2016 г. и че е започнал безпредметно разследване за руска намеса в изборите, ръководено от тогавашния специален съветник Робърт Мюлер.

Той направи и друга публикация твърдейки, че има „много лоши и злонамерени хора” в правителството, които са част от “сложен план“, за свалянето му от власт.

Тръмп разпространява теории на конспирацията, докато смъртните случаи от коронавирус в САЩ се увеличават
(Photo by JIM WATSON / AFP) (Photo by JIM WATSON/AFP via Getty Images)

“Предстои ни дълъг път. Все още има някои много лоши и злонамерени хора в нашето правителство – хора, които не обичат нашата страна (всъщност, те мразят нашата страна!)”, написа Тръмп.

Докато д-р Антъни Фоучи, водещ експерт по инфекции, беше гост на CNN и призова възрастните хора да избягват круизните кораби и пътуванията с въздушен транспорт, президентът изглежда беше насочен най-вече към собствените си перспективи за преизбиране.

Той се опита да внесе смут в демократичните редици, вместо да предложи някакви съвети за превенция на коронавируса или да успокои нервните граждани, компании и американски фондови борси.

“Сега демократите се опитват да свържат Бърни с Русия, Русия, Русия. Те го правят луд!”, написа Тръмп в друга публикация, въпреки че самият той предположи, че Сандърс симпатизира на “комунистите”, и че някога е прекарал медения си месец в Москва.

Тръмп разпространява теории на конспирацията, докато смъртните случаи от коронавирус в САЩ се увеличават
(Photo by Scott Eisen/Getty Images)

Още повече, докато Фаучи говореше за домашните тестове за коронавирус, които се разработват, президентът беше фокусиран изключително върху полититическата страна на кризата.

„Медиите за фалшиви новини и техният партньор – Демократическата партия, правят всичко в рамките на полу-значителната си власт (преди беше по-голяма!), за да разпалят ситуацията с коронавируса, далеч отвъд истинските факти“, написа Тръмп.

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции