<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=27820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проливният д...

Столичен булевард се превърна в река, цели райони в България бедстват (видео)

02 Декември 2017
0 6731

След обилните дъждове в столицата, булевард "Цар Борис Трети" се превърна в река. Едно от платната на пътната артерия е останало под вода – в участъка между Горнобански път и кв. Павлово. Колите трудно остават в една лента и преминават с повишено внимание.

 

 

Стеснено за движение е и пътното платно на бул. „Европа” поради разлив от обилните валежи, съобщиха от Столична община. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са на място за отводняване.  Движението е затруднено в участъка между магазин „Айко” и разклона за Банкя. 

 

Дъждът вчера причини критични ситуации в столицата. През нощта са отработени 15 сигнала за завирявания, запушени шахти, наводнени мазета и дворове предимно в кварталите „Витоша”, „Връбница”, „Подуяне”, „Люлин”, „Красно село”, „Овча купел".

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова обаче увери, че в момента е осигурено 24-часово наблюдение на критични речни участъци и общински язовири. Нивата на всички реки на територията на общината са повишени. Дъждовете продължават и днес. Оранжев код за опасно време е обявен за районите на Благоевград, Кърджали, Пазарджик и Смолян. Предупреждение за опасно силни валежи и жълт код има за Кюстендил, София и областта, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Пловдив, Хасково, Ямбол, Бургас, Добрич и Варна.

 

Заради пороите голяма част от България е в бедствено положение. Едно от местата, където положението е наистина сериозно е село Гърляно, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

 

"В цялата югозападна част на България от вчера вали дъжд, което е причина за повишаване нивата на реките и язовирите. В Кюстендил са отчетени най-много валежи за страната от 20.00 до 05.00 часа – 31 л/кв.м.", обясни той. „Застрашени са сградите. Реката започва да излиза от коритото. Опасният участък е при моста в Осоговска планина по пътя за Р Македония. Надявам се, че ситуацията ще бъде овладяна – дъждът спира, но водата в реката се увеличава като приток”, допълни Паунов, цитиран от offnews.bg.

 

По думите му всички аварийно-спасителни екипи са на място.

 

От кметовете още вчера са предприети необходимите мерки – почистване на коритата на реките, предупредени са хората от населеното място. „И фирмите са тук и са готови да започнат с насипни дейности”, каза още кметът. 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции