<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60746" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тигър в зоопарк в Ню Йорк е заразен с коронавирус

06 Април 2020
0 963

4-годишен женски тигър в зоопарка в Бронкс, Ню Йорк, е дал положителна проба за коронавируса, пише ВВС.

Смята се, че тигърът, наречен Надя, е първият известен случай на животно, заразено от човек с Covid-19.

От зоопарка казват, че резултатите от теста са потвърдени от Националната лаборатория за ветеринарни услуги в Айова.

По първоначална информация Надя, заедно с шест други големи котки, е била заразена от асимптоматичен пазач на зоопарк. Котките започнали да проявяват симптоми, включително суха кашлица, в края на миналия месец. Това се случило след контакт със служителя, който не е идентифициран.

“Това е първият път, когато разбираме, че човек е заразил животното и животното се е разболяло”, каза Пол Кале, главният ветеринарен лекар в зоопарка.

Той каза, че възнамерява да сподели откритията с други зоологически градини и институции, изследващи предаването на Covid-19.

Проф. Кантарджиев: Домашните животни имат други коронавируси, не ги трепете (видео)

Зоологическата градина заяви, че не е известно как вирусът ще се развива при животни като тигри и лъвове, тъй като отделните видове могат да реагират различно на нови инфекции, но всички животни ще бъдат внимателно наблюдавани.

Нито една от другите големи котки в зоопарка не показва никакви признаци на заболяване. Всички тигри, показващи симптоми, са били изолирани. Тестването на животните продължава.

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции