<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=56819" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди подкр...

Доналд Тръмп скочи срещу спечелилия “Оскар” южнокорейски филм “Паразит” (видео и снимки)

21 Февруари 2020
0 144

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува Филмовата академия, връчваща най-авторитетните награди “Оскар”, за удостояването на “Паразит” с наградата за най-добър филм. Според него лентата не заслужава наградата, защото продукцията е южнокорейска. Според Тръмп влошените търговски взаимоотношения между САЩ и Южна Корея не предполагат “да им даваме награда за най-добър филм”. 

 

 

Доналд Тръмп скочи срещу спечелилия &#8220;Оскар&#8221; южнокорейски филм &#8220;Паразит&#8221; (видео и снимки)

 

 

Явно Академията ще трябва да съобразява избора си и с международните политически отношения на САЩ, разбираме от думите на Тръмп. В реч по време на предизборен митинг в Колорадо Спрингс президентът си спомни за доброто старо американско кино и как сега то е пренебрегнато, заради “един филм от Южна Корея”.

 

 

“ПАРАЗИТ” ОБРА НАГРАДИТЕ “ОСКАР”, ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ СПИСЪК НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

“Паразит” е първият чуждоезичен филм в историята на Филмовата академия, на когото бе присъдена наградата за най-добър филм. Той бе награден още за режисура и оригинален сценарий. И колкото и да бе огорчен от този факт, Тръмп също бе развълнуван и от няколко емблематични американски филма, създадени преди около 70 години. 

 

 

Доналд Тръмп скочи срещу спечелилия &#8220;Оскар&#8221; южнокорейски филм &#8220;Паразит&#8221; (видео и снимки)

 

 

“Търся да се хвана за нещо, например „Отнесени от вихъра”. Може ли пак да ми пуснете „Отнесени от вихъра”, моля! „Булевардът на залеза”… имаме толкова много велики филми? „А победителят е…” филм от Южна Корея”, заяви иронично Тръмп към събралите се на митинга. 

 

 

В коментара си за “Оскарите” американският президент реши да засегне и актьора Бард Пит, наричайки го  “един не много мъдър човек”. 

 

 

АСЕН БЛАТЕЧКИ ПОЛУЧАВА “ОСКАР” ВМЕСТО ХОАКИН ФИНИКС (ВИДЕОКОЛАЖ)

 

 

 

Видео: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции