<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60430" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Уимбълдън” се отменя за първи път от Втората световна война насам

02 Април 2020
0 117

“Уимбълдън” бе официално отменен поради продължаващата коронавирусна криза, след като “All England Club” потвърди, че турнирът няма да се проведе за първи път от Втората световна война досега.

По-голямата част от спортните събития вече са спрени или отложени, включително Европейското първенство по футбол през 2020 и Олимпийските игри, като сега “Уимбълдън” се превърна в последната жертва.

Организаторите се надяваха, че турнирът, който трябваше да започне на 29 юни, ще може да се състои, но миналата седмица свикаха спешно заседание на борда, след като Великобритания обяви национална карантина.

След няколко допълнителни видеоконференции беше решено, че турнирът през 2020 г., който реалистично не може да бъде преместен поради малкия прозорец, с който разполага, ще бъде отменен изцяло за първи път от 1945 г. насам.

Всички ръководители на “All England Club” също така смятат, че няма достатъчно сигурност, че ситуацията ще се подобри дотолкова, че турнирът да може да се проведе по-късно през годината, но за разлика от други турнири те имат застраховка, която покрива точно тази случайност.

„С голямо съжаление съобщаваме, че Главният съвет на All England Club (AELTC) и Комитетът за управление на първенствата решиха днес “Уимбълдън 2020” да бъде отменен поради опасения за общественото здраве, свързани с коронавирусна епидемия.

&#8220;Уимбълдън&#8221; се отменя за първи път от Втората световна война насам

Най-високо в съзнанието ни бяха здравето и безопасността на всички, които се събират, за да станат свидетели на турнира – публиката от Великобритания, посетителите от цял ​​свят, нашите играчи, гости, членове, персонал, доброволци, партньори, изпълнители, местните жители – както и нашата по-широка отговорност за усилията на обществото да се справи с това глобално предизвикателство пред нашия начин на живот.

Тези съображения са особено свързани с опасенията, породени от масовите събирания и напрежението върху медицинските и спешните служби, както и с ограниченията за движение и пътуване както във Великобритания, така и по целия свят.

След поредица от подробни обсъждания по всичко гореизброено, мнението на комитета е, че отмяната на първенството е най-доброто решение в интерес на общественото здраве и че е в състояние да осигури сигурност, като се обяви сега, а не след няколко седмици, което в момента е важно за всички, които участват в тениса и организацията на турнира”, заяви AELTC.

Източник: Metro

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции